18 Nisan 2010 Pazar

Ve Celige Su Verenler...3


Ve Celige Su Verenler DAYANISMA ...3

Bilekler kan içinde
Dişler kenetli
Ayaklar çıplak
Ve ipek bir halıya benzeyen toprak
Bu cehennem, bu cennet bizim


Zindan da ki devrimci tutsaklara uluslararasi olanak yaratma ve saglamak icin dayanismaya ihtiyac var,diger ülkelerde ki tutsaklarla Türkiye ve Küzey Kürdistan zindanlarinda ...ki tutsaklar ve tutuklular arasinda bir DAYANISMA agi yaratabilir Ve celige su vermek istersek,celigin sertligi,esnekligi,yapici özelliklerini dar grupculuga heba etmeye asla tahammülsüz olacagiz celik iradesi. Diger uluslardan anti-fasist,ilerici ve devrimci tutuklularida VE CELIGE SU VERENLER sahiplenecekler.
Zindanda Ölmektir Şimdi Yaşamak
O an geldi
Ölerek yaşatmanın kıyısındayız şimdi
Bahara aç toprak gibi kokuyor nefesimiz
Ve kirpiğini düşürüp tarihin kalbine
Ferini firara hazırlıyor gözlerimiz


Iste amacimiz bu sanal site araciligiyla uluslararasi bir boyut kazandirmayi hedefliyoruz.Böylece bu araclarla hem hizli,hemde daha nitelikli katkilarida da gelistirebiliriz.

Tutuklulara ve ailelerine maddi ve manevi destek sunmak,bireysel oldugu gibi,IHD ve onlarin kurduklari TUYAD ve TUAY-DER ve TAYAD vb.dayanismayi gelistirebiliriz.Bu alanda ki güzel örneklerin yani sira sekter yaklasimlarida biliyoruz.Bu yönde ki BIRLESTIRICI ve YAPICI cabalari daha da cogaltmaliyiz,yeni bicimler ve araclarda yaratilabilinir.VE CELIGE SU VEREN özgür tutsaklarin hakli ve onurlu mücadelerinin yapicilari olduklarini unutmamaliyiz.

Onlar en zor dönemlerde bir devrim mücadelelerin alinteridirler.Iste bundan dolayi onlarin can feda ruhunu hep yanibasimizda his etmeliyiz...Onlarla ve aileleriyle dayanismak bir INSANLIK GÖREVIDIR.Ve onlari zindanlara tikayanlara karsi da bir yanittir.Bunu yapmayanlarin,yapamayanlarin insanlik sicakligi derecesi bouzulmustur.Ve Celige su vrenlerin sicakligi bizide isitsin her zaman.Iste bu her devrimci düsünen bir istir mutavazi.

Onlar devrimci ideolojilerine,halka,isci ve ezilen milyonlara ve özgürlük icin topragina bagliligin bedelini ödüyorlar zindanlarda.Buna siirlerle sloganlarla cevap verebiliriz,ayni durumda her an her kes olabilir,pek cogumuz,amcasi,dayisi,kardesi,annesi,babasi,
kizkardesi,teyzesi,anneanesi,büyükbabasi,kuzeni,amcaoglu buralardan gecmistir,yada buralara aday degilmidir ? Öyleyse....
Yine çıktık yollara
Yine uzun yollara
Yine düştük yollara
Yine zorlu yollara

Uzun ve zorlu ama onurlu
Yattık ölüm orucuna

Bir mevsim boyunca aç kalacak
Bir mevsim boyunca yürüyecek


VE CELIGE SU VERENLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder