18 Nisan 2010 Pazar

Ve Celige Su Verenler...2


Politik tutsaklarla dayanismanin bir cok yönü;VE CELIGE SU VERENLER...2


Gördüler
Yedi cihan,
İn, cin Kaf dağının ardındakiler,
Kıtlık da kıran da olsa
Gördüler analar neler doğurur
Aman aman hey...

Ve celige su verenlerle dayanismada politik ruh ve moral destek her zaman önceliklidir,tüm zindanlarda ki celige su veren özgür t......utsaklarin ilgi alani,öncelikleri,ugruna zindanlarda yattiklari ideolojik ve partileri icin,yoldaslari icin,halki ve insanlik ailesi icin,devrim aski gigi sevdigi ülkesi onun özel alanlaridir ve bir yavuklusu.Iste onlarin bu öncelikleri ve ilgi alanlarini tüm benim kabem emektir diyen insanliga tasimak icin HEPIMIZIN DESTEGINE IHTIYACLARI var.Bu ihtiyaclarini karsilamak icin hepimizin yapabilecegi isler var,kim nasil yararli olacagini his ediyorsa yeteneklerini o uzmanlik alaninda kullanmalidir. Tamda burada vurgulamaliyiz ki ; Devrimci tutsaklara mektup yazmak,onlara sahip cikmanin ilk bicimidir.
Bu zindan, bu kırgın, bu can pazarı,
Macera değil.
Yaşamak, sade "yaşamak"
Yosun, solucan harcıdır.
Öyle açar ki murat.
Susuz, güneşsiz de kalsa, koparılsa da
Şavkı, bulut güllerinden daha bir suna,
Daha bir burcu - burcudur.
Iste ilk mektup yazma ile onlarin mektup arkadasi olabiliriz iceriyi disariya-disariyi iceriye tasiya biliriz hep beraber.Ve celige su verenler icin mektup'un dünya'ya acilan bir BEYAZ ÖZGÜR GÜVERCIN oldugunu unutmamaliyiz.Mektuplarimizda duvarlarin öteki yüzünü,duvarlarin arkasinda ki bizim öteki yanlarimizi ele ele verip ORTAKLASTIRIP yikabiliriz.Ve celige su verenler'e mektup yazarak onlarin KARTAL GÖZÜ olabilir,iskencede patlayan KULAGI olabiliriz,duvarlarin ötekilestirilen yüzünde ki atesin ve günesin cocuklarinin selamlarini tel örgülerinde ki kabinlere tasiyabiliriz.
Bu zindan, bu kırgın, bu can pazarı
Macera değil
Sardığım toprağımın altın sabrıdır.
O sert, erkek hüznüdür lahza başında
Cıgara değil.
Ve sevgilim uykusunda bağrır
Aman aman hey...
Disarindan iceriye bir DENIZ GECMISLERIN kurdugu kardeslik köprüsü kurabilir degil mi ? Onlari cezaevlerine tikayanlarin amaci yok etmek degil mi ? Öyleyse UNUTMAYALIM ki ? Onlarin SESI-Onlarin GÖZÜ-Onlarin KULAGI olabilir onlari yok etmeye calisanlara karsi VE CELIGE SU VERMEYE devam ederiz....
Bir bilsen kimlere tasa, kedersin,
Anlar mısın, şaşırıp ağlar mısın ki?
Bir bilsen kardeşlerim ne can çocuklar
Ve bilsen nasıl vurur beni bu duvar.
Akşam - akşam, kara sevdam ağırır
Aman, aman hey...
Ve celige su verenlerVon dir
zur Guppe „VE CELIGE SU VERENLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder