18 Kasım 2009 Çarşamba

Nazilere ceza Türk fasist subaylar serbest


Almanya'da 90 yaşındaki Adolf Storms adındaki eski bir Nazi subayı, tam 63 yıl sonra 58 kişiyi katletmekle suçlandı. Daha öncede başka bir Nazi subayı yargılanmıştı.

Adolf Storms, 1945 yılında Avusturya'da zorla çalıştırılan Yahudi işçilerden 58'inin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.



Hazırlanan iddianamede, “29 Mart 1945'de sanık ve işbirlikçilerinin 57 kişiyi ormanlık bir bölgede toplayıp, diz çökmelerini söyledikten sonra kurşuna dizdikleri” belirtildi. Ayrıca Adolf Storms'un, katliamdan bir gün sonra başka bir Yahudi’yi tek başına öldürdüğü de belirtildi. Başsavcı Andreas Brendel soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, katliamın gerçekleşmesine yardım eden 4 Hitler yanlısının daha araştırıldığını söyledi.

Bizde katlettikleri yurtseverlerin kemiklerini bile adli tip kurumu gözaltinda kaybediyor.Bizde Gatakulle yaparak fasist subaylar serbest birakiliyor.Bizde yoksullar sokakta it gibi geberiyorlar,onlar emekliligin tadini Marmariste cikartiyorlar.Almnya da naziler yargilanirken göstermelikte olsa,bizde hic yargilanmiyorlar aksine ödüllendiriliyor Muglali gibi 33 üc Kürt köylüsünü katleden,17 yasinda ki devrimci Erdal Eren'i asmayalimda besleyelim diyerek idam edenlere hic dokunulmuyor ve dokunulmazlik yasasi cikartiliyor ve okullara isimleri veriliyor.Burasi muz Cumhuriyeti Türkiye



Katledilenlerin kemiklerinin olduğu toplu mezarlar 1995 yılında Schützen köyü yakınlarında bulunmuştu. Sanık hakkındaki suçlamalar, katliamı araştıran Avusturyalı bir öğrenciye dayandırılırken, gözaltında olan Storms susma hakkını kullandı.



Almanya'da geçtiğimiz ay Nazi subayı Josef Scheungraber (91), Almanya'nın başkenti Berlin'de yargılandığı mahkemede ömür boyu hapis cezası almıştı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder