22 Kasım 2009 Pazar

Linc nefes FM radyo frekanslari


Bu radyoların bazıları kuvvet komutanlıklarına, bazıları ise doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı. Ankara'da yayın yapan TSK Afet Bilgilendirme Radyosu, Diyarbakır'da yayın yapan Diyar FM, Şırnak, Siirt, mardin ve Kuzey Irak'ta yayın yapan Güven FM doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı. Afanistan'ın başkenti Kabil'de yayın yapan Radyo Türkiyem ve Kosova Prizren'de yayın yapan Mehmetçik FM de öyle. Geriye kalan 19 radyo ise yayın yaptıkları bölgede bulunan komutanlıklara tek tek zimmetlenmiş.

Güven FM ve Diyar FM Radyolarına görevlendirilen personel için, Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Grup Komutanlığı raporunda ayrıntılı notlar düşülmüş.

Bir subay ve astsubayın görevli olduğu Güven FM için düşülen not şöyle; “Personel, üç aylık süreyle geçici olarak görevlendirilmektedir. Hâlen 2’nci Bilgi Des.Tb.K. lığından bir subay, 1’inci Bilgi Des.Tb.K.lığından bir astsubay görev yapmaktadır.”

Üç subay, bir astsubay ve üç sivil personelin çalıştığı Diyar FM için ise; “Subay ve astsubaylar ile bir sivil memur, 2’nci Bilgi Des.Tb.K.lığından asli görevleri uhdesinde görevlendirilmektedir. İki bayan personel ise sözleşmeli olarak görev yapmaktadır.”

Bilgi Destek Grup Komutanlığı raporunda, Bilgi Destek Ürünü Teçhizatı Modernizasyonu için Eylül 2007-Eylül 2008 tarihleri arasında 35 bin TL ayrıldığı, bunun 8 bin 500 TL'si Güven FM modernizasyonu için kullanıldığı bilgisi de var. Başka radyolar için hazırlanan paket programlar ve müzik paketleri ve programları işin cabası.

TSK 25 sabit, 5 mobil, 1 portatif radyoya sahip

TSK'nın işlettiği belirtilen radyoların tam listesi şöyle: TSK Afet Bilgilendirme Radyosu (Ankara), Diyar FM (Diyarbakır), Güven FM (Şırnak, Siirt, Mardin, Kuzey Irak), Radyo Türkiyem (Afganistan-Kabil), Mehmetçik FM (Kosova Prizren), Sümbül FM (Hakkari), Dost FM (Tunceli-Hozat), Türkiyem FM (Bingöl), Sancak FM (Bingöl-Adaklı, Kiğı), Lale FM (Muş merkez, Varto, Hasköy), Göl FM (Bitlis merkez, Tatvan), Süphan FM (Ağrı Patnos), Ağrı Dağı FM (Ağrı, Iğdır), Kardelen FM (Van Çaldıran), Nevruz FM (Van Erciş) Kura FM (Ardahan), Fıstık FM (Siirt), Poyraz FM (Kocaeli Gölcük), Leventler FM (İzmir Foça), Aksaz FM (Muğla Marmaris), Yöre FM (Tokat, Amasya, Sivas, Ordu, Tokat-Reşadiye-Topçam), Tunç FM (Tunceli), Sınır FM (Hakkari Yüksekova), Sahil Güvenlik FM (İzmir, Aydın, Manisa).

Bunların yanı sıra bir tane mobil ve bir portatif radyolar var. Mobil Radyo-1 Ankara, Mobil Radyo-2 İstanbul, Mobil Radyo-3 Elazığ, Mobil Radyo-4 Diyarbakır, Mobil Radyo-5 ise Afganistan'da yayın yapıyor. Portatif radyonun kapsama alanı ise Ankara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder