22 Ocak 2011 Cumartesi

1793 Zoya


‎1793 Zoya



"...alamanlar 18 yaşında bir kız astılar.
18 yaşındaki kızlar belki nişanlanır
astılar onu.
moskova'dandı.
gençti, partizandı.
sevdi, anladı, inandı
ve geçti harekete..."


Boğuluyor nazlı, boynu kuğu kuşunun.
Fakat dikildi ayaklarının ucunda partizan
ve hayata seslendi İNSAN:
"- Kardeşler
hoşça kalın.
Kardeşler
kavga sonuna kadar.
Duyuyorum nal seslerini
geliyor bizimkiler!"..Nazim yoldasin Tanya siiri.
O 1923 değil çok Tambov rahip aile yılında Osino-Gay Gavrilovsky Rigion bir köyünde, 13 Eylül tarihinde doğdu. Savaş Zoya Kosmodemyanskaya en çok başında Açık onu göndermek için Comsomol istedi. Yakında o (partizan dekolmanı denir olmuştu) askeri bölümünü 9903 gönderildi. Iki kez onun düşman arka bölgeye gönderildi. O 27 Kasım 1941 tarihinde Petrishchevo (Moskova Oblast) köyü yakınlarında bir mücadele atama Naziler tarafından tutuklandı.

Genç partizan işkence ve aşağılanmış oldu. Özellikle, o soyundu ve kauçuk ile dövülmüş birkaç Naziler tarafından iki veya üç saat yapışır. Ancak, Kosmodemyanskaya onun yoldaşları ya da onun gerçek adı (Tanya olduğunu iddia) isimlerini vermek değildi. Şöyle dedi: "Öldür beni, sana bir şey söyleyeceğim." O 29 Kasım 1941 tarihinde idam edildi. Onu ölüm KZoya'nın savaşcı dostu Klavdiya Miloradova hatırlatıyor ki, cesedin teşhis zamanı Zoya'nın elindeki kan kurumuştu ve tırnakları yoktu. İşkence sırasında Zoya'nın tırnaklarınıda sökmüşlerdi.
10:30 ertesi günün sabahında, idam sehpası artık kurulmuştu. Gögüsüne tabela asmışlardı “ev kundakçısı”. Zoya'yı idam sehpasına götürdükleri zaman Smirnova bacaklarına sopayla vurdu ve bağırdı:
“ Kime zarar verdin ki? Benim evimi yaktın ama Almanlara bir şey yapamadın”.
İdamın tanıklarından biri şöyle anlatıyor:
osmodemyanskaya kapanış kelimelerle bir konuşma yapmıştı önce iddia edildi "Bizden iki yüz milyon var, bize tüm asmak olamaz!" Kosmodemyanskaya savaş sırasında Sovyetler Birliği Kahramanı olmak için ilk kadın oldu (16 Şubat 1942) üzerinde.

Şubat için cesaret ve faşistler Alman karşı mücadele gösterdiği kahramanlık, 16 1942 Zoya Anatolyevna Kosmodemyanskaya of Hero rütbesi bir verildi Sovyetler Birliği. ve cesaret Vatan Her fedakârlığınız düşman mücadele ile örnek parlak oldu bir.

O Moskova'da Novodevichye mezarlığına gömüldü. ...





berdan ildan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder