20 Ocak 2010 Çarşamba

Balyozlarin planlari


Aralarında Darbe Günlükleri'nin yazarı Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Özden Örnek, Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına'nın da bulunduğu 29'u general 162 subayın katıldığı bir toplantıda kararlaştırıldığı ileri sürülen Balyoz darbe planı, Çarşaf, Oraj ve Sakal gibi eylem planlarından oluşuyor.


Nasil baslayacakti ?






Oraj Hava Harekât Planı'na göre, Ege'de uluslararası kriz çıkarmak amacıyla gerekirse bir Türk jetinin düşürülecekti. 134. Filo eşzamanlı Kadıköy ve Fatih'te iki gösteri yapacak, gösterilerin yapıldığı gece cübbeli ve sarıklı grupların Hava Müzesi'ni basacaktı. Provokasyon sürürken, Trakya sınırında gerginliğin arttırılması ve bütün bölgede seferberlik havası yaratılması da hedeflenecekti.Trakya'da ki linc gösterileri bir provamiydi sorusunu sormak gerek simdi






Maraş ve 6-7 Eylül gibi






Çarşaf ve Sakal Eylem planlarına göre ise darbe ortamı yaratmak amacıyla Fatih ve Beyazıt camilerinde cuma günü bombalı saldırı düzenlenecekti. Maraş katliamı ve 6-7 Eylül linç olaylarında olduğu gibi.






Hatırlancağı üzere Maraş, MHP'lilerin gittiği Çiçek Sineması'nda bomba patlatılmasıyla başlamıştı. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in ölümünün ardından özel arşivinden çıkan 3 Ocak 1979 tarihli bir raporda, Maraş'ın MİT tarafından organize edildiği belgelenmiş, katliamı örgütleyen dört MİT'çilerin isimleri dahi açıkça belirtilmişti.


6-7 Eylül'de Selanik'te Mustafa Kemal'in evine bomba atılmasıyla başlamıştı.






Hudson'a ne gerek






ABD’nin Hudson Enstitüsü’nde düzenlenen Türkiye toplantısında, Türkiye’yi kaosa sürükleyecek bir senaryo dile getirilmişti. Senaryoya göre, askerler yönetime el koyacak, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu’ya suikast düzenlenecek, ertesi gün Beyoğlu’nda bir bombalı saldırı yapılacak ve 50 kişi ölecekti. Türkiye'den subayların da katıldığı ortaya çıkan toplantı büyük tepki çekmiş ve günlerce tartışılmıştı.Hala kozmik sirlar desifre edilmis ama bir arpa yol yok,asagi tükürsen kirpik sakal,yukari tükürsen hilal baykal biyik'i--Iste kozmik sir


berdan ildan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder