23 Ocak 2009 Cuma

6-7 Eylül Güz Sancisi


Yagmur kalabaligi yillarin
Catlak göbeginde bir aclik
Her adimda bir süngü yarasi
Her isikta bir karanlik
Neden sanki baskaldirmadik
Tamda baharin ortasinda
Yüregi agzindayken korkunun
Korkak yasadik ac kaldigimizda
O en coskulu
En delikanli caglarimizda
Neden sanki neden
Gözlerimizi gizleyip cevreden
Agladik sessizce kuytuluklarda
....
Tam ücgün üc gece
Yüregimizde kin....
Adnan Yücel

Yil 1955 Agustos 29 Taksim ve Enosis stratejileri etkince devreye sokulur.Kibris,ta halklar emperyalist isgal hareketinin hedefleri arasindadir.Isbirlikci Türk devleti,Nato,nun armagani olan Özel Harp Dairesinin "Ilk basarili operasyonu". 5-6 Eylül,ü baglayan gece Mustafa Kemal,in Selanik,teki evi molotoflanir ve beklenen isareti ise Experes gazetesi mansetten verir"Ayni Sivas katliami gibi"Atatürk,ün evini
Rumlar bombaladi diye.

6 Eylül aksami Istanbulun azinliklarin yogun oldugu noktalarda imha hareketi baslar. Taksimde toplanan irkci ulemalar Beyoglu,Istiklal caddesinde ellerinde Atatürk posterleri dillerinde Kibris Türktür Türk kalacak irkci söylemleriyle Rumlara,Ermenilere,Yahudilere ait ev, isyerlerini talan edip atese verirler yil 1955
Kiliseler,okullar atese verilir,saldirilar es anlamli bir sekilde Arnavutköy,Bebek,Besiktas,Istinye, Yeniköy ve Samatya,ya sicrar hizini alamayan irkci gerici-fasisitler Adalar ölüm diyerek kayiklarla seferler düzenlerler yil 1955


6 Eylül aksaminin bilancosu ve karabulut halklarimizin üzerinde dolanir.Rum kadinlara tecavüz edilir,papazlar bulunduklari yerde sünnet edilirler,ne yazik Rum mezarlari talan edilir. 3 Ölü 30 yarali,73 kilise bir hamam,2 manastir,3.584 Rumlara ait ev ile 5.538 ev ile isyeri talan edilerek yakilir, kullanilmaz hale getirilir. Izmir,de ise 14 ev 5 dükkan yakilarak atese verilir.

6-7 Eylül sonrasi 70 bin,in üzerinde Rum ve azinlik halklari ülkelerini terk ettirilmistir devlet politikasi olarak.
6-7 Eylül sonrasi günlerde Sikiyönetim ilan edilir,saldirilari gerceklestirenleri irkci ulemalari koruyan devlet,saldirilara karisanlara dokunmamistir.

Ve cadi kazani baslar Aziz Nesin,Kemal Tahir,Asim Bezirci,Hasan Izzettin Dinoma apartopar gözaltina alinan aydinlar tutuklanarak cezaevine konurlar.Aydinlari böylece susturular.Azim Bezirci Sivas,ta yakilarak katledilir.

6-7 Eylül yok etme hareketidir Hitler fasizmin Krital gecelerini hatirlatiyor"Milli duygulari gelismis halkin kendiliginden harerketi"diyorlar baslari sikistiginda Ogün Samast ile resim cekilenlerde milli histeriyle cekilmisti.

Ancak biz biliyoruz ki 1000 operasyonun ilk molotov,un Atatürkün evine atanlar hala yüksek kademeli derin iliskiler icinde eylem hazirligindalar. 1000 operasyonu düzenleyenler Atatürk,ün evinide bombaladilar yil 1955.

Simdi hasilat rekorlari kiriyor diyorlar ya "Hatirla Sevgili" her sey o kadar masum degil yalanlarini pazarliyorlar genc beyinlere. Ak pak degil Menderesler, Zorlular Yassiada durusma iddaanemisi Atatürk,ün evine bombayi Selanik Konsolosu Hasan Ucar ve Selanikte okuyan Oktay Engin tarafindan yapilir.Oktay Engin Özel Harp Dairesinin elamanidir. 1992,de Nevsehir,de validir bu zat.
Halki kiskirtmak icin icin ise Zürriyet,in sahibi Sedat Simavi ve Expres gazetesi sahibi Demokrat Parti Milletvekili Mithat Perin halki kiskirtarak yagmaya talana cagirirlar.

6-7 Eylül irkci-fasist saldirilar Özel Harp Dairesi biriminde calisan Sabri yirmibesoglu eylemi nasil örgütlediklerini anlatmistir ve MGK Genel Sekteri yapilarak mukafatlandirilir.
6-7 Eylül saldirisindan tam iki yil sonra,Özel Harp Dairesi Kibrista yeni bir örgütleme yaratir ilk yapida Rauf Denktas,Burhan Nalbantoglu ve Kemal Tanrisever Gladyonun cekirdek hücresinde görev alirlar.1957,dir tarih. Eoka ve Türk Mukavemet Teskilatinin amaclari halklari bir birine düsman etmektir simdi oldugu gibi. Bu irkci,gerici-fasist saldirilarin tek amacidir.

Biz ki ucurumun gecesindeyiz simdi
Önümüzde kuskunun namlulari
Arkamizda bizi kosusturan duygular
Ne lambalar acik
Ne kitaplar
Nerdesiniz hey güzel umutlar
Cicek umutlar gelecek umutlar..
A.Yücel

Berdan Ildan...6-7 Eylül ü unutma-unutturma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder